Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.De grootste waterpijp speciaalzaak van de Benelux De grootste waterpijp speciaalzaak van de Benelux!

Waterpijp Helpdesk

Waterpijp roken - Vraag & Uitleg

 • Welke waterpijp / shisha is van goede kwaliteit en rookt lekker?

  De filosofie van Premium-Hookahs is alleen de beste kwaliteitwaterpijpen aan te bieden, die garant staan voor goede smaakvolle rook sessies! Uiteraard is er een verschil in prijsklasse en kwaliteit. Het beste kun je deze blog doorlezen om te kijken met welke aspecten je rekening moet houden bij het kopen van een waterpijp. Daarna is het verstandig om in deze blog te lezen welke soorten waterpijpen er zijn, en wat het verschil onderling is.

  Onze beste kwaliteit waterpijpen op dit moment zijn:

  Was dit antwoord nuttig?

 • Wat is het verschil tussen een traditioneel Turkse en traditioneel Egyptische waterpijp?

  Over het algemeen zijn traditioneel hand gemaakte Turkse waterpijpen van wat zwaarder / massiever materiaal (altijd koper) gemaakt. Het verschil in rookbeleving is dat Turkse waterpijpen veel ''doffer'' roken met meer restrictie dan traditioneel hand gemaakt Egyptische waterpijpen. Lees hier meer over de verschillen tussen Egyptische en Turkse waterpijpen.

  Turkse waterpijpen:

  Egyptische waterpijpen:

  Was dit antwoord nuttig?

 • Hebben jullie een recept om eigen tabak te maken?

  Bekijk het filmpje hieronder! Lees ook de beschrijving bij het filmpje zelf. In plaats van smaakpoeder, kun je beter Mola mix of Jeffs 7 elements gebruiken. Dit is speciaal bedoeld ter toevoeging van de smaak aan waterpijp / shisha tabak

  Was dit antwoord nuttig?

 • Waarom kun je bij een Phunnel bowl de tabak wel aandrukken maar bij een normale tabakskop niet?

  De werking van een Phunnel tabakskop is anders dan bij een standaard tabakskop. In een Phunnel bowl zitten namelijk geen gaatjes in de bodem die de airflow kunnen belemmeren. Hierdoor zijn Phunnel bowls vaak platter en kun je de tabak goed aanduwen. Vooral met nattere tabakssoorten zoals AL Fakher tabak, werkt deze methode goed.

  Bekijk hier alle Phunnel bowls

  Was dit antwoord nuttig?

 • Wat is een waterpijp / shisha / hookah?

  Een Hookah, beter bekent als een waterpijp, shisha, nargile, of arguileh, is een aloud instrument om waterpijp tabak / fruittabak mee te roken. Een waterpijp wordt vaak met drugs geassocieerd maar dit is een misverstand. Hiervoor worden andere instrumenten gebruikt en worden op de meeste waterpijp webwinkels niet aangeboden. Een waterpijp / hookah / shisha heeft dus niets met drugs te maken!

  Lees hier hoe je een waterpijp moet klaarmaken en uit welke onderdelen het bestaat.
  Lees hier de geschiedenis en het ontstaan van de waterpijp

  Was dit antwoord nuttig?

 • Hoe werkt een waterpijp?

  Deze vraag krijgen we vaker, dus om de nieuwe waterpijpfanaat te helpen begrijpen hoe het werkt hebben wij een spoed cursus waterpijp anatomie geschreven:

  Het kern segment van de waterpijp is gemaakt van een pijp die loopt vanaf de bovenkant, hierop zit de tabakskop bevestigd, tot in de glazen vaas. Rondom de pijp zit decoratief metaal bevestigd. Hieraan zit een ingang voor het toevoegen van een waterpijp slang en aan de andere kant is er een uitgang om lucht uit te kunnen blazen. Elke gang loopt uit op de glazen waterpijp vaas die aan de pijp bevestigd zit. Er zijn pijpen die meerdere ingangpoorten hebben, hierdoor kunnen er meerdere waterpijp slangen aangesloten worden. Er zijn zelfs waterpijpen waarop zes waterpijp slangen aangesloten kunnen worden.

  Om alles luchtdicht te houden zijn er voor bijna alle connecties, zogenoemde afdichtrubbers verkrijgbaar. Deze rubbers zijn er o.a. voor het afsluiten van de vaas met de pijp, tabakskop op de pijp en de slang in de aanzuigpoort. Vervolgens wordt de tabak in de tabakskop geplaatst, waarna het aan het uiteinde van de stang bevestigd dient te worden.

  Bij het roken van waterpijp tabak verbrand het kooltje de tabak niet, zoals bij een sigaret of rookpijp gebeurt. Waterpijp tabak dient te smeulen en niet te verbranden. Let er dus op dat je de tabak onder de rand van de tabakskom vult en je de hitte langzaam opvoert tot de smaak en rook perfect is! Als er vervolgens aan de slang gezogen wordt daalt de luchtdruk in de vaas waardoor het water, de lucht uit de enige beschikbare bron haalt. Deze bron is de pijp in het water die uiteindelijk uitkomt op de kop waar de tabak in zit. De aangezogen lucht dringt door de tabak heen richting het kooltje. Hierdoor wordt het kooltje verhit waardoor de tabak verwarmd wordt en de rook die hiervan vrij komt wordt mee de vaas in gezogen. De rook wordt in de vaas vervolgens gefilterd en gekoeld door het water waarna het door de aanzuigpoort de slang in verdwijnt. De uitlaatpoort is er om rook, wat door de roker als te scherp of te sterk wordt ervaren, uit te kunnen blazen.

  Was dit antwoord nuttig?

 • Hoe moet ik mijn tabak bewaren?

  De tabak kan het beste in een luchtdicht afgesloten bakje bewaard worden op kamer temperatuur. Deze tabak bewaarpotjes verkopen wij hier via onze website. Hoe minder lucht er bij de tabak komt hoe langer de smaak zal blijven behouden. De tabak in de ijskast doen is een veel genoemde tip, echter is het voordelige effect hiervan nooit bewezen en kunnen de suikers in de tabak aangetast worden waardoor de tabak zanderig aanvoelt.

  Was dit antwoord nuttig?

 • Waarom is het aanbod waterpijp tabak in Nederland zo beperkt in vergelijking met andere landen?

  Doordat Nederland een klein land is, is het voor tabak fabrikanten niet interessant om specifieke producten voor ons land te produceren. Al het tabak moet specifiek voor de Nederlandse markt worden gefabriceerd. Dit betekent dat de machines in de fabrieken per smaak / verpakking een specifieke productie moet maken. Hierbij moet de ''Roken is dodelijk'' waarschuwing op het pakje gedrukt worden, alsmede de voor Nederland specifiek geldende accijnzegel worden opgeplakt. Pas als er een hele hoge oplage gedrukt kan worden, kunnen de kosten voor het aanpassen van de machines terugverdiend worden. Het is ook niet mogelijk om grotere oplages te laten drukken door de tabak in andere landen te verkopen omdat hier weer andere accijns en belastingwetten gelden, en dus een andere verpakking en behandeling vereisen.

  Premium-Hookahs zal desondanks altijd haar best blijven doen exclusieve merken en smaken tabak op de Nederlandse markt te brengen. Zo hebben we onlangs Al Fakher en Layalina tabak toegevoegd. In de toekomst zullen we meer exclusieve merken en smaken aanbieden, maar dit heeft tijd nodig en hopen we op jullie geduld.

  Onze merken Shisha tabak:

  Was dit antwoord nuttig?

Read more

Vragen over onze producten

 • Wat krijg je allemaal extra bij het kiezen van een waterpijp met meerdere slangen?
  Als je kiest voor een waterpijp met meerdere slangen krijg je niet alleen een waterpijp die voorzien is van een extra slangpoorten, maar alles wat er extra bij komt kijken om direct met meerdere personen waterpijp te kunnen roken. Dit betekent dat er ook extra slangen, slangpoort rubbertjes en ventielkogeltjes bij zitten.
  Was dit antwoord nuttig?

 • Uit welke tabakskopjes kan ik kiezen bij aankoop van een waterpijp?

  De standaard tabakskop die bijgeleverd wordt kan indien gewenst vervangen worden voor een andere tabakskop. Je kunt kiezen uit de standaard Vortex tabakskop, de standaard Phunnel tabakskop of een Dubbele Aladin tabakskop. In de categorie tabakskopjes vind je nog meer soorten tabakskopjes die je eventueel los kunt bij bestellen.

  Was dit antwoord nuttig?

 • Is de lader van de Starbuzz E-hose geschikt voor het Nederlands stroomnetwerk?
  De oplader van de Starbuzz E-hose is voorzien van een normale Nederlandse stekker en kan overal gebruikt worden.
  Was dit antwoord nuttig?

 • Is de slang van een Topmark waterpijp wasbaar?

  Nee. Helaas zijn deze slangen niet wasbaar. Dit zijn standaard Egyptische waterpijp slangen van minder goede kwaliteit. Om je Topmark waterpijp te upgraden adviseren we je hierop een hogere kwaliteit slang aan te sluiten.

  Was dit antwoord nuttig?

 • Past iedere slang op mijn waterpijp?

  Ja alle slangen in ons assortiment zijn geschikt voor ieder type waterpijp. Let er wel op dat mini waterpijpen om kunnen vallen door het gewicht van een zware (grote) slang. Soms kan het zijn dat de slangpoort ietwat nauw is om de slang goed te doen passen. Gebruik in dat geval een MYA Saray slangpoort rubbertje. Deze zijn extra dun en zullen je waterpijp slang goed doen aansluiten!

  Was dit antwoord nuttig?

 • Bevatten alle smaken Shiazo geen teer, nicotine en tabak ?

  Ja. Alle Shiazo waterpijp steentjes bevatten geen teer, nicotine en tabak!

  Was dit antwoord nuttig?

 • Welke tabakskop wordt bij de Pumpkin mini waterpijp geleverd?
  Een standaard Chinese mini MOD tabakskop.
  Was dit antwoord nuttig?

 • Kan er bij een Farida waterpijp (tegen meerprijs) een andere waterpijp slang gekozen worden?

  Ja! Kies bij ''Soort slang'' voor de waterpijp slang die je wenst. Standaard wordt de wasbare Farida slang meegeleverd. De Nammor en Khalil Mamoon hose, zorgen voor een iets soepelere airflow.

  Was dit antwoord nuttig?

Read more

Algemene Vragen

 • Ik heb een kortingscode / coupon code, waar kan ik deze gebruiken?

  De kortingscode kun je gebruiken tijdens het afrekenen op de winkelwagen pagina, of op de afreken pagina. Vul de coupon code / kortingscode in en klik op ''Toepassen'', om de code toe te passen.

  Was dit antwoord nuttig?

 • Krijg ik bij het kopen van een waterpijp ook een handleiding meegestuurd?

  Ja. Wij sturen een handleiding mee bij iedere waterpijp. Als je er niet uitkomt neem dan eens een kijkje in onze Hookah blog omgeving.

  Was dit antwoord nuttig?

 • Waar vindt ik alle informatie omtrent betalingen?

  Lees hier antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent betalingen bij Premium-Hookahs.

  Was dit antwoord nuttig?

 • Wat gebeurt er als er een product beschadigd / gebroken geleverd wordt?
  Bij Premium-Hookahs hoef je je nooit druk te maken om producten die beschadigd / gebroken worden geleverd. Wij pakken alles met zorg in en gebruiken verschillende materialen om ervoor te zorgen dat alle producten, zowel breekbaar als onbreekbaar, goed en stevig verpakt zijn. Mocht er onverhoopt tijdens de zending toch iets breken, neem dan contact met ons op dan sturen we je meteen een nieuw exemplaar toe!
  Was dit antwoord nuttig?

 • Waar vindt ik alle informatie omtrent de verzending & afhalen?

  Lees hier antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent de verzending of afhalen bij Premium-Hookahs.

  Was dit antwoord nuttig?

 • Waar vindt ik alle informatie omtrent ruilen en retourneren?

  Lees hier antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent ruilen en retourneren bij Premium-Hookahs.

  Was dit antwoord nuttig?