Waterpijp & Shisha informatie | Alles over de waterpijp!

 1. Wat is een waterpijp, hookah of shisha?

  Wat is een waterpijp, hookah of shisha?

  Een aantal van de meest voorkomende vragen die we hier bij Premium Hookahs krijgen zijn 'wat is een waterpijp?' of 'wat zit er in een waterpijp?' en 'wat kun je ermee?'. Een waterpijp heeft allereerst veel verschillende benamingen afkomstig van over heel de wereld! De meest bekende benamingen zijn hookah en shisha, daarnaast wordt de waterpijp ook wel nargileh(narghile) of ghaliyan genoemd. In dit blog nemen we je mee in de wondere wereld van het waterpijp roken en vertellen we je precies wat een waterpijp, hookah of shisha is en wat je er zoal mee kunt. Met deze kennis zal je gemakkelijker een goede keuze kunnen maken uit ons ruime en kwalitatieve assortiment aan waterpijpen, aanverwante artikelen zoals

  Lees meer »
 2. Combineer verschillende rookstijlen voor jouw persoonlijke rookbeleving!

  Combineer verschillende rookstijlen voor jouw persoonlijke rookbeleving!

  Iedereen heeft een eigen manier van waterpijp roken. De één wil een zo sterk mogelijke smaak, terwijl een ander liever zichzelf als stoomlocomotief ziet. Je kan jouw waterpijp setup dus uit verschillende producten samenstellen, wat invloed heeft op bijvoorbeeld hoe soepel de waterpijp rookt, hoe dik de rook is die eruit komt en hoe sterk de smaak is. In deze blog geven wij onze ervaringen over wat welke verschillende producten een verschillende rookstijl geven. Geen enkele rookstijl is ‘de beste’ en is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Elk product geeft weer een net andere rookbeleving. Alle onderstreepte woorden zijn terug te vinden in de filters, en de klikbare links brengen je naar de juiste filters op onze website. Op deze manier kan je je set-up aanpassen en zelf jouw ideale rookstijl samenstellen!

  Slangen

  Elk type waterpijp slang geeft

  Lees meer »
 3. Top 6 must have Waterpijp producten!

  Je bent eruit: je wilt een waterpijp. Maar wat heb je eigenlijk nodig voor die heerlijke waterpijp beleving? Premium-Hookahs heeft voor jou een top 6 van must haves waterpijp producten samengesteld op basis van populariteitverkoop en de beste prijs/kwaliteitverhouding. Wanneer je deze zes producten bestelt in onze webshop kun je meteen genieten van een ontspannende rooksessie!

  shisha roken

  Lees meer »
 4. Tips om je waterpijp set up te verbeteren

  Ja.. elke waterpijp heeft een stang, vaas, waterpijp slang en een tabakskop. Toch zijn er veel verschillende producten die een waterpijp lichter of juist zwaarder laten roken. Zo kan een andere slang of tabakskop al een enorm verschil maken.

  oduman n2 waterpijp

  Lees meer »
 5. Waterpijp Tips & Tricks

  Hieronder een aantal waterpijp tips voor beginners. Met onderstaande waterpijp tips kun je experimenteren en ervaringen opdoen. Mocht je zelf nog een goede waterpijp tip hebben laat het ons dan weten via ons contact formulier

  waterpijp tricks

  Lees meer »
 6. Waterpijp roken, de nieuwe trend!

  Hoewel de oorsprong ligt in het oude India, is het pas sinds een paar jaar dat de waterpijp populair aan het worden is in Europa en de Verenigde Staten. 

  -

  Lees meer »
 7. Heat Management

  Een veel voorkomend probleem bij het opzetten van een waterpijp is de manier van verhitten. Vaak zie je door de bomen het bos niet meer: Welke kooltjes moet ik gebruiken met één vel folie, twee vellen of misschien een kolen scherm? Moeten mijn vellen folie van een bepaalde kwaliteit zijn of gebruik ik gewoon folie van de supermarkt? Moet ik het kooltje tijdens het roken telkens verschuiven of moet ik hem gewoon in het midden laten liggen? Kortom hoe zorg ik ervoor dat het kooltje er niet voor zorgt dat de smaak doorbrand en m’n waterpijpsessie naar kool smaakt. Het antwoord hierop hangt af van vele factoren en is daarnaast ook afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

  -

  Lees meer »
 8. Tabakskommetjes - Hulp bij het kiezen van de juiste tabakskom!

  De tabakskom vormt het kloppende hart van je waterpijp (shisha). Hierin leg jij je favoriete smaak die je vervolgens verwarmt met gloeiende kooltes. Het aroma van je waterpijp tabak zal zich dan een weg banen door de waterpijp naar de vaas om vervolgens door jou te worden ingeademd en geproefd. Iedere tabakskop zorgt voor een nieuwe beleving. Wij gaan je helpen om de juiste keuze te maken.

  phunnel tabakskoppen

  Lees meer »
 9. Traditioneel hand gemaakte waterpijpen

  Je bent van plan een traditionele, handgemaakte Egyptische of Turkse waterpijp van het merk Farida, El Nefes of ATH aan te schaffen. Voordat je één van deze prachtige, handgemaakte Egyptische / Turkse waterpijpen gaat aanschaffen van één van de meest gerenommeerde waterpijpmakers ter wereld, willen we je graag het één en ander vertellen om je verwachtingen te voeden en je te leren wat een authentieke hand gemaakte waterpijp precies inhoudt. 

  traditional hand made el nefes hookah

  Lees meer »
 10. Hoe kan je zo lang mogelijk waterpijp roken?

  Voor velen is hun eerste ervaring met een waterpijp in een shisha lounge. Ze vinden het direct wat en schaffen dan hun eigen waterpijp aan alleen om erachter te komen dat ze niet evenveel rook of evenveel smaak krijgen als bij lounges. Een beetje zoals dat je je kapsel nooit precies hetzelfde krijgt als bij de kapper. Maar maak je niet druk want een goede waterpijp maken is makkelijker dan er goed uit zien. Volg de volgende tips en je zal een betere shisha maken dan je plaatselijke shisha lounge.

  waterpijp tabakskop

  Lees meer »
Posts loader