Een authentieke Egyptische waterpijp is een traditioneel handgemaakt product gemaakt door ambachtslieden die al eeuwen oude traditionele methoden hiervoor gebruiken. Egyptische waterpijpen zijn de standaard voor de industrie in zowel authentieke als de gekopieerde uitvoering over de hele wereld!

-

De Egyptische waterpijp is een sfeervol onderdeel van de Egyptische cultuur. De Egyptische waterpijp behoort wereldwijd tot de topproducten binnen de waterpijp markt. Dit komt omdat de Egyptische waterpijp een origineel ambachtswerk is. Een exclusief luxe­artikel dat in kwaliteit en beleving zich duidelijk onderscheidt van de waterpijpen die machinaal gefabriceerd worden. Alle waterpijpen uit Egypte zijn gemaakt vanuit een lange traditie van ambachtelijk handwerk. De traditionele Egyptische tabakskop is gemaakt van het klei uit de Egyptische Nijl en is hand gegoten, verwarmd, en vervolgens geglazuurd door Egyptische ambachtslieden. De vazen zijn met de mond geblazen waarvan soms sporen gevonden kunnen worden van luchtbubbels in het glas. Daarom ontstaan er kleine variaties in de afwerking wat een kenmerk is van een authentiek en ambachtelijk product.

Machinaal gemaakte waterpijpen (meestal Chinese waterpijpen) missen de charme en artistiek van de ambachtelijk hand gemaakte waterpijpen. Daarom ervaren Authentieke waterpijpen de acceptatie van mensen die de schoonheid waarderen van handgemaakte waterpijpen! Kunstenaars maken elke vaas van de waterpijp uniek door deze te beschilderen. Dit resulteert in een 100% uniek product, wat niet altijd 100% identiek is m.b.t. de foto. Dit betekent ook dat de verf soms een kleine oneffenheid vertoond op het patroon, een lijn soms niet helemaal perfect is of andere kleine details die er voor zorgen dat het product niet 100% identiek is. Er worden telkens andere patronen gebruikt, het is maar net waar de ambachtsgilde zin in had om te schilderen. 

waterpijp vazen 

De stang van de waterpijp is gevormd en geassembleerd met de hand, hierdoor zult u bij de Egyptische waterpijpen vaak lasverbindingen zien bij aansluitpunten van een Egyptische waterpijp. De lasverbindingen zorgen voor een extra stevige en luchtdichte verbinding. Egyptische waterpijpen zullen het nooit laten afweten en zullen bijvoorbeeld nooit roestvorming gaan vertonen. Aladin Waterpijpen gelden als uitzondering op bovengenoemde en worden niet hand gemaakt. Hierdoor kunnen Aladin waterpijpen tegen een lagere prijs worden aangeboden. Khalil Mamoon en Farida waterpijpen zijn de ''top of the line'' Egyptische waterpijpen in de waterpijp industrie.

Bekijk hier de Egyptosche Farida waterpijpen

Bekijk hier de Egyptische Khalil Mamoon waterpijpen

Heb jij liever een authentieke waterpijp of toch een moderne, en waarom?