Exclusief bij Premium-Hookahs: De 'top of the line' Egyptische Farida-waterpijpen! Farida is het Arabische woord voor 'uniek'. Uniek is dan ook precies de juiste term om deze exclusieve waterpijpen van topkwaliteit te omschrijven!

waterpijp roker


Achtergrond en productiemethode van Farida

Farida-waterpijpen worden, net als die van Khalil Mamoon, op traditioneel-ambachtelijke wijze met de hand gemaakt in Egypte. Dit geldt zowel voor het materiaal dat voor de stang wordt gebruikt, als voor het glas van de vaas. Elke Farida-hookah heeft een uniek design en bestaat volledig uit massief koper (solid brass). De exclusieve ontwerpen en sierlijke patronen zijn het resultaat van precieze bewerkingen door Egyptische ambachtslieden, en staan binnen de waterpijpindustrie op eenzame hoogte. Om in de bovenste regionen te blijven werkt Farida samen met ervaren vakmensen, die de grenzen op hookah-gebied regelmatig opzoeken en verleggen.

Er wordt gebruikgemaakt van materialen als koper, messing en brons, terwijl het bedrijf voor de afwerking de modernste graveer- en kalligrafietechnieken inzet. Farida is rond 2006 opgezet door Randa Ahmed. Destijds woonachtig in Engeland en met een passie voor met de hand gedecoreerd glaswerk, keerde zij terug naar Egypte om een in alle opzichten hoge kwaliteit hookah op de markt te brengen. Ahmed heeft daarvoor een groot aantal Egyptische professionals om zich heen verzameld, die gespecialiseerd zijn in glasproductie, schilder- en graveertechnieken, gouddecoratie en het vervaardigen van hookah slangen. Dankzij het hoogstaande vakmanschap dat dit team levert, is een Farida-waterpijp bijzonder en uniek tot in de kleinste details.


farida waterpijp

Verschil tussen Farida en Khalil Mamoon

Hoewel beide merken afkomstig zijn uit Egypte en de werkplaatsen zich daar ook nog steeds bevinden, kan er wel degelijk onderscheid worden gemaakt tussen een Farida- en een Khalil Mamoon-shisha. De rookervaring is van een vergelijkbaar niveau, zodat de verschillen hem vooral in de afwerking en het design zitten. Het eerste wat echter opvalt is dat een Farida-hookah een stuk zwaarder is. In tegenstelling tot een Khalil Mamoon zijn deze shisha's namelijk gemaakt van solide koper. De constructie van een Farida-waterpijp is dan ook ijzersterk en wordt gekenmerkt door een grote duurzaamheid. De hoge kwaliteit die zo typerend is voor Farida komt tevens terug in de afwerking, want alle verbindingen zijn op traditionele wijze aan elkaar gelast en daarna zorgvuldig gepolijst. Bij de waterpijpen van Khalil Mamoon laat dit nog wel eens te wensen over. Het design van een Farida-waterpijp vertoont bovendien meer Syrische invloeden, zodat ze qua uiterlijk als verfijnder en eleganter te boek staan. 

Door die solide constructie en hoogwaardige afwerking moet je er rekening mee houden dat je voor een waterpijp van Farida meer betaalt dan voor een shisha van Khalil Mamoon. De prijs van de meeste Farida-modellen ligt bij Premium-Hookahs rond 109 euro, terwijl een exemplaar van Khalil Mamoon doorgaans 89 euro kost. Daar staat tegenover dat een Farida niet alleen een grote esthetische waarde heeft, want shisha's van dit merk roken ook zeer soepel en hijsen moeiteloos. Je geeft er bij de aanschaf ervan weliswaar een paar tientjes meer aan uit, maar deze professionele hookahs bieden je als enthousiaste roker van de waterpijp gegarandeerd jarenlang plezier en genot!


Hoe herken je een echte Farida?

Het succes en de fraaie designs van Farida zijn niet onopgemerkt gebleven in de shishawereld. Onder invloed van het merk ontstonden nieuwe trends en werden hookahs met soortgelijke ontwerpen en decoraties op de markt gebracht. Behalve het gewicht en de zorgvuldige afwerking, zijn er nog twee details waarmee de echtheid van een Farida-waterpijp kan worden vastgesteld. Een authentieke Farida is in de eerste plaats namelijk te herkennen aan het ingegraveerde logo op de bovenkant van de waterpijp. Daarnaast heeft ook de vaas een opdruk van het Farida-logo.

 

-Populaire shisha's van Farida

Farida-eigenares Randa Ahmed ontwerpt vrijwel elke week een waterpijp met nieuwe versieringen op de vaas of op de stang. En uiteraard worden door Premium-Hookahs regelmatig recent uitgebrachte Farida-waterpijpen aan het assortiment toegevoegd. Ondanks het grote aanbod verliezen sommige modellen evenwel nooit aan populariteit, en vinden deze steeds opnieuw hun weg naar tevreden waterpijprokers. De best verkopende shisha's van Farida zijn:


Farida-waterpijpen worden door Premium-Hookahs altijd geleverd met een volledig wasbare Farida-slang en een Egyptische handgeblazen crystal-clear Farida-vaas vorzien van decoratieve zwarte strepen. Premium-Hookahs is de exclusieve Farida-dealer voor Nederland en wij zijn er trots op deze nieuwe serie 'State of the Art'-waterpijpen als enige in Nederland te mogen verkopen. De producten van Farida zijn alleen verkrijgbaar bij Premium-Hookahs en worden door ons rechtstreeks geïmporteerd uit Egypte. Voor meer informatie over waterpijpen van dit merk kun je de officiële Farida-website bezoeken.

Wist je dat Farida schachten heeft van massief koper en je hierdoor en betere smaakervaring zal ervaren?