Wanneer ons assortiment bekijkt, krijg je al snel de indruk dat je voor de gemiddelde hookah flink in de buidel moet tasten. De waarheid is echter dat het aanbod zeer gevarieerd is en de prijzen sterk uiteenlopen.

goedkope pumpkin waterpijp

Er zijn meerdere fabrikanten die voordelige waterpijpen maken, en zelfs onder de duurdere merken kun je exemplaren vinden waaraan een gunstiger prijskaartje hangt. Voor wie betaalbaar waterpijpen wil kopen, is het dan ook aan te raden om de verschillende waterpijpen goed met elkaar te vergelijken en zich indien nodig door onze klantenservice te laten informeren. Om je op weg te helpen vertellen we je hier graag over onze goedkoopste modellen en manieren om het roken nog goedkoper te maken.

Pumpkin de goedkoopste waterpijp

De fabrikant die verreweg de laagst geprijsde hookahs aanbiedt is Pumpkin. Waterpijpen van dit merk, zoals de Pumpkin Rood, zijn al verkrijgbaar voor nog geen tientje. De naam is gebaseerd op de vorm van het glazen reservoir, die vergelijkbaar is met die van een pompoen. Pumpkin- waterpijpen zijn afkomstig uit China en worden zo goedkoop aangeboden omdat de productie ervan machinaal gebeurd. Dit is een groot verschil met de waterpijpen die gemaakt worden in bijvoorbeeld Turkije en Egypte. Het voordeel van het Chinese productiewerk is dat de afwerking van elke waterpijp steeds hetzelfde is, en dat ze vrij zijn van de kleine schoonheidsfoutjes die men nog wel eens aantreft bij waterpijpen uit het Middellandse Zeegebied.

zwarte goedkope pumpkin waterpijp

Hoewel de Chinese hookahs van Pumpkin een redelijke rookervaring mogelijk maken, zijn ze kwalitatief van een ander niveau dan de Turkse en Egyptische modellen. Mensen die weinig eisen aan hun waterpijp stellen of het roken ervan een keer willen uitproberen, kunnen met een Pumpkin model goed uit de voeten.In het aanbod van het Chinese merk vind je zowel waterpijpen met één als twee slangen. Deze laatste zijn wat duurder en hebben een hoogte van 29 centimeter, terwijl de exemplaren die geschikt zijn voor een enkele slang 24 centimeter hoog zijn. De Pumpkin kan worden geleverd met een vaas in een rode, groene, blauwe of zwarte kleur.

pumpkin waterpijp 2 slangeni

Goedkope Egyptische waterpijpen

Wil je een goedkope Egyptische waterpijp dan kan je kiezen voor een klein model van Topmark. Voor de voordeligste exemplaren met een hoogte van 28, 39 of 44 centimeter betaal je bij Premium-Hookahs tussen de tien en twintig euro. Net als de waterpijpen van Pumpkin zijn ook de Topmark-producten machinaal vervaardigd. Een belangrijk verschil is wel dat ze afkomstig zijn uit Egypte, een land met een eeuwenlange traditie op het gebied van waterpijpen.

De modellen van dit merk vallen dan ook op door hun fraaie, authentieke ontwerpen, versierde waterreservoirs en afwisselende kleuren die terugkomen in de vaas en de slang. Waterpijpen van Topmark zijn verkrijgbaar in de tinten blauw, groen, oranje, rood en zilver.

rode waterpijp 2 slangen

Voordelige waterpijpen van bekende merken

Naast de laaggeprijsde hookahs van Pumpkin en Topmark, zijn ook onder de duurdere merken relatief goedkope exemplaren te vinden. Zo biedt het Egyptische Khalil Mamoon zijn meeste waterpijpen aan vanaf 89 euro, maar produceren ze ook het voordelige Cafe Model van 59 euro. Hetzelfde geldt voor het exclusieve Turkse merk Oduman, dat voor zijn handzame N2 Travel-model een prijs van slechts 60 euro hanteert. De goedkoopste hookah van Al Mani is de Z03, die 65 euro kost. Andere merken die voor een relatief laag bedrag kunnen worden besteld bij Premium-Hookahs, zijn MYA Saray (vanaf 39 euro) en Aladin (vanaf 44 euro). Met uitzondering van het Khalil Mamoon Cafe Model, zijn deze waterpijpen overigens allemaal op machinale wijze vervaardigd.

Besparen op tabak

Goedkoop roken beperkt zich natuurlijk niet alleen tot de waterpijp waar je voor kiest. Ook rookwaren zijn er in diverse prijsklassen te koop. In Nederland moet je echter al snel drie keer zoveel worden betaald voor waterpijp tabak als in andere landen. Het ingestelde accijnspercentage op rooktabak geldt namelijk ook voor waterpijptabak. In Nederland betaal je als tabaksgebruiker tussen de 50 – 75% van de verkoopprijs aan accijnzen. Daarnaast dient de verkoper nog BTW (21%) af te dragen waardoor er gemiddeld slechts 5-7% winst overblijft op een pakje tabak. Hierdoor liggen de prijzen van tabak vaak tussen de 7 en 9 euro per 50 gram. Om die reden rook je je hookah het zuinigst met een tabaksvervanger. Zo zijn de stoomsteentjes van Shiazo, een goed alternatief die tabak overbodig maken. Doordat de steentjes geen nicotine en teer bevatten, is dit behalve een voordelig ook een minder ongezond alternatief. Shiazo steentjes kosten nog geen zes euro per 100 gram en zijn verkrijgbaar in tientallen smaken. 

shiazo waterpijp steentjes

Naast de initiële aankoop van je tabak kan je uitgedroogde waterpijp steentjes of normale tabak ook hergebruiken door er Mola Mix aan toe te voegen. Je kunt hier je uitgedroogde waterpijptabak mee bevochtigen en het even laten intrekken. Hierna kan je de tabak of waterpijp steentjes gewoon weer gebruiken! Let wel op, waterpijp steentjes kan je na het roken opnieuw bevochtigen, tabak kan je na het roken niet opnieuw gebruiken.

mola mix tabaksbevochtiger

Er zijn achttien verschillende smaken, gebaseerd op onder andere kokosnoot, vanille, mango, honing, kaneel, aardbei en sinaasappel. Om je eigen unieke smaak te maken zijn deze desgewenst te combineren. Een busje Mola Mix van 100 milliliter kost vijf euro. 

De goedkoopste waterpijp slangen

Bij de meeste waterpijpen wordt een slang standaard meegeleverd. Heb je echter een nieuwe of een extra slang nodig? Ook in dat geval kun je bij Premium-Hookahs terecht. De prijs van een plastic wegwerpslang bedraagt bijvoorbeeld slechts vijftig cent, terwijl de gemakkelijk in lengte verstelbare Magic Hose €1,- euro kost. Het voordeel van de Magic Hose is dat je deze kunt wassen, zodat je hem gedurende langere tijd en voor verschillende tabakssmaken kunt gebruiken. Ook de Fancy Hose van €4,- euro kan eenvoudig worden gereinigd. Een goedkope niet wasbare slang van topkwaliteit is de Tunisi die al voor vijf euro is te bestellen. Dergelijke slangen zijn ideaal voor smaak- en merkvaste rokers.

Wat meer geld betaal je voor:

Goedkope tabakskoppen

De tabakskop speelt een bijzonder belangrijke rol in de rookervaring. Hierin worden voorafgaand aan de rooksessie de tabak aangebracht. De mate en snelheid van de tabaksverbranding zijn afhankelijk van het ontwerp, de diameter, de diepte en het materiaal waarvan de kop is gemaakt. Het voordeligst zijn de Egyptische tabakskoppen, die we voor 95 cent per stuk kunnen leveren. De lage prijs wordt veroorzaakt door lichte beschadigingen, ontstaan tijdens het transport. Het gaat hierbij om schade aan het glazuur van de buitenzijde van de kop, die verder geen invloed heeft op het rookcomfort. Het voordeel van geglazuurde koppen dat de smaak van de tabak niet in de kop trekt. Voor de aanschaf van betaalbare tabakskoppen met of zonder glazuur kun je bij Premium-Hookahs verder kiezen uit de volgende producten:

ongeglazuurde tabakskoppen

Zo zijn er dus allerlei manieren om het roken van de waterpijp voordelig en betaalbaar te houden. In de webshop van Premium-Hookahs kun je eenvoudig zoeken op prijs, zodat je voor je waterpijp, tabaksvervanger en eventuele toebehoren altijd producten kunt vinden voor een aantrekkelijk bedrag. Nog niet het ideale product gevonden? Onze klantenservice denkt graag met je mee!

Wist je dat je op veel goedkope waterpijpen meerdere slangen kan aansluiten?