Voor velen is hun eerste ervaring met een waterpijp in een shisha lounge. Ze vinden het direct wat en schaffen dan hun eigen waterpijp aan alleen om erachter te komen dat ze niet evenveel rook of evenveel smaak krijgen als bij lounges. Een beetje zoals dat je je kapsel nooit precies hetzelfde krijgt als bij de kapper. Maar maak je niet druk want een goede waterpijp maken is makkelijker dan er goed uit zien. Volg de volgende tips en je zal een betere shisha maken dan je plaatselijke shisha lounge.

waterpijp tabakskop

Hoe kies je de beste smaak?

Gebruik hiervoor het beste de de smaak filters in onze smaakjes overzicht.

Hoe kies je de beste tabakskop?

Er is heel veel keuze tussen al onze tabakskoppen terwijl ze allemaal technisch gezien op elkaar lijken is er toch verrassend veel verschil. Een Vortex of Phunnel bowl zijn simpelweg de beste mogelijkheden voor een langere rooksessie. Dit komt doordat het design de sappen in je tabakskop houd en het niet weglekt. Zoals we al hebben gezegd, meer sappen = meer rook.

Hoe vul je je tabakskop?

De key to succes bij het vullen van je tabakskop is het zorgen dat je tabakskop goed gevuld is met genoeg airflow. Als je je tabak teveel plet en het compact maakt is er dus minder airflow en minder rook. Bovendien door je tabakskop compact te vullen zal alleen de bovenste laag verhit worden en blijft de onderste laag ongebruikt wat jammer genoeg zonde zou zijn.

Welke kolen gebruik je?

Of je nou natuurkolen of quick-light kooltjes gebruikt je wilt dat je kolen gloeiend heet zijn tijdens het roken totdat ze grijs worden van het as. Ons motto is  ‘’ een hete kool is een blije roker ‘’ des te langer je kool gloeiend heet blijft des te langer je kan roken. Bovendien is heat-management tijdens het roken ook noodzakelijk. Windcovers zijn perfect voor het zorgen voor genoeg hitte en zo blijven je kolen ook nog langer heet. De Oduman Ignis is volgens ons de enige echte must-have voor elke waterpijp roker. Hiermee rook je langer, veiliger en beter!

waterpijp natuurkool

Wist je dat je met een heat-management tool veel langer kan roken in vergelijking met folie? Lees hier meer