De juiste tabakskom kiezen 

De tabakskom vormt het kloppende hart van je waterpijp (shisha). Hierin leg jij je favoriete shisha tabak die je vervolgens verwarmt met gloeiende kooltjes. Het aroma van je waterpijp tabak zal zich dan een weg banen door de waterpijp naar de vaas om vervolgens door jou te worden ingeademd en geproefd… Iedere tabakskom zorgt voor een nieuwe beleving. Premium-Hookahs gaat je helpen om de juiste keuze te maken.

De Egyptische klei kop

Standaard Egyptische tabakskop 

De traditionele Egyptische tabakskop wordt met de hand gemaakt van klei uit de Nijl. Het is zeer geschikt voor beginnende shisha rokers en het wordt standaard meegeleverd bij alle Egyptische waterpijpen. Een namaak Egyptische waterpijp kun je dan ook vaak herkennen aan de tabakskop die erbij is geleverd. De Chinese keramieke kop verraad de authentiekheid van de waterpijp. Makkelijk te vullen, waardoor je snel kunt genieten van je waterpijp. Het enige nadeel is dat het tabakssap kan weglekken in de vaas, maar dat staat het genieten zeker niet in de weg.

Extra informatie over deze tabakskop, of bestellen?
Bekijk hier direct de Egyptische tabakskop!
aladin tabaskom 

Aladin tabakskom

De sprookjes uit 1001 Nacht komen haast tot leven in de ruime kleurkeuze van de Aladin tabakskom. Deze kom lijkt op de traditionele Egyptische tabakskop, maar dan in een modern jasje. Je krijgt de Aladin tabakskop bij alle Aladin shisha waterpijpen en past overigens ook op andere Egyptische waterpijpen

Extra informatie over deze tabakskom, of bestellen?
Bekijk hier dan direct de Aladin tabakskom! 
 Dubbele tabakskom van Aladin

Aladin dubbele tabakskom

Heb je zin in een tabakscocktail je zelf gecreëerde smaak mix? Dan kies je de dubbele tabakskom van Aladin! De kop lijkt op de gewone Aladin tabakskop, met het verschil dat deze kom twee kamertjes bevat. In ieder kamertje kun je tabak leggen. Maak de lekkerste shisha mix met een dubbele Aladin tabakskop!

Extra informatie over deze tabakskom, of bestellen?
Bekijk hier dan direct de dubbele Aladin tabakskom! 

el nefes phunnel bowl 

El Nefes phunnel bowl

Een heel nieuwe beleving van waterpijp roken krijg je met de Turkse El Nefes phunnel bowl. Dankzij de speciale trechtervorm worden de tabakssappen opgevangen, waardoor jij nog langer en intenser kunt genieten van je shisha. Dankzij het speciale design wordt de tabak gelijkmatiger verhit en heb je maar weinig shisha tabak nodig, dat betekent dat je dus veel langer met een pakje shisha tabak doet. Je kunt de phunnel bowl zowel met droge als met natte tabak (Al Fakher, Nakhla Mizo) gebruiken. Je moet voor het vullen van deze kop even oefenen, maar oefening baart ook in dit geval echte kunst!

Extra informatie over deze Phunnel bowl, of bestellen?
Bekijk hier dan direct de El Nefes Phunnel bowl! 
 mini kaya phunnel bowl

Mini Kaya Phunnel bowl 

Klein, maar zeer fijn, dat is de Turkse mini Kaya Phunnel bowl. De Kaya is ideaal als je weinig tijd hebt, maar wel even van je shisha / waterpijp wilt genieten. Perfect als je eens een half uurtje over hebt of gewoon van korte rooksessies houdt. De mini Kaya geeft overigens een zeer soepele airflow. Zorg er wel voor dat je hem goed strak klaarmaakt, anders zal het juist vacuum trekken. 

Extra informatie over deze Phunnel bowl, of bestellen?
Bekijk hier dan direct de Mini Kaya Phunnel bowl!  
 
 vortex tabakskop

Vortex tabakskop

De enige echte Vortex tabakskop tilt de beleving van waterpijp roken naar een heel nieuw niveau. Als je deze een keer geprobeerd hebt, wil je al snel niets anders meer! De Vortex tabakskop heeft een uniek, vernieuwd design waarbij de tabakssappen niet kunnen ontsnappen. Dit zorgt voor een heel nieuwe rookbeleving van zowel natte als droge shisha tabak. Wil je geen tabak roken? Dan kies je ook voor de Vortex bowl samen met Shiazo waterpijp steentjes of Aladin bigg pearls.

Extra informatie over deze Vortex tabakskop, of bestellen?
Bekijk hier dan direct de Vortex tabakskop!  
 badcha bowl

Hasan Pasha bowl

Een ander vernieuwd design dat met liefde wordt gemaakt is de Turkse Hasan Pasha bowl. Het unieke schoorsteendesign verdeelt de warmte van de kooltjes op perfecte wijze waardoor de waterpijp tabak niet verbrand. Beter nog is dat je de kooltjes niet hoeft te verplaatsen. Maak je waterpijp klaar, zak onderuit en geniet van de soepele airflow. De Hasan Pasha bowl is niet geglazuurd, waardoor tabakssappen in de kop kunnen trekken. Gebruik je altijd dezelfde shisha tabak, dan zal de smaak met iedere sessie intenser worden! 

Extra informatie over de Hasan Pasha bowl, of bestellen?
Bekijk hier dan direct de Hasan Pasha bowl!  

 alien phunnel bowl

Alien phunnel bowl 

Ook in Amerika is men dol op het roken van de waterpijp / shisha / hookah. Één van de bekendere merken in Amerika is Hookah John. Dit label produceert onder andere, met de handgemaakte phunnel bowls waarvan de Alien phunnel bowl er één is. Het wordt rechtstreeks geïmporteerd uit Amerika en is exclusief verkrijgbaar bij Premium-Hookahs. Je kunt de Alien phunnel bowl vergelijken met de El Nefes phunnel bowl, maar dan strakker afgewerkt. Dankzij het speciale, warmte absorberende cement wordt de tabak gelijkmatig verhit en wordt aanbranden van de tabak voorkomen. Geniet van lange, intense rooksessies met de Alien Phunnel bowl!

Extra informatie over de Alien Phunnel bowl, of bestellen?
Bekijk hier dan direct de Alien Phunnel bowl!  
 
hj harmony phunnel bowl

HJ Harmony phunnel bowl

Een andere tabakskom van Hookah John is de HJ Harmony phunnel bowl. De HJ Harmony is zeer populair en wordt veel verkocht in Amerika en de Benelux via Premium-Hookahs. Deze shisha tabakskop ontvangt veel goede reviews en vooral de dikke rookwolken, soepele airflow en het prachtige design worden door de fans geroemd. Als je deze een keer hebt uitgeprobeerd wil je echt niets anders meer!

Extra informatie over de HJ Harmony Phunnel bowl, of bestellen?
Bekijk hier dan direct de HJ Harmony Phunnel bowl!  
De beschreven tabakskommetjes passen op alle Egyptische, Chinese en Turkse waterpijpen uit het Premium-Hookahs assortiment, met uitzondering van de Pumpkin mini waterpijp. Bij het bestellen van je waterpijp kun je kiezen of je een standaard kop wilt of direct wilt upgraden naar de Vortex of standaard Phunnel bowl. Wanneer je een van de Amerikaanse phunnels erbij wilt hebben, kun je deze los bestellen.De voordelen van iedere soort tabakskom op een rij

Kies je favoriete tabakskop aan de hand van welke tabak je wilt gebruiken, maar ook of je voor lange tijd of iets korter van de waterpijp wilt genieten. 

Standaard tabakskom

Snel klaar te maken dus je kunt snel genieten van de waterpijp. Je kunt deze het beste met droge tabak gebruiken. Het is zeer geschikt voor korte rooksessies!

Vortex tabakskom

De sappen van je tabak worden opgevangen waardoor je nog langer van je tabak kan genieten. Ideaal voor Shiazo steam stones of Aladin bigg pearls. De Vortex vormt een goede vervanging of upgrade van de standaard kop. Je hebt iets meer kennis nodig voor het klaarmaken van deze kop, maar via dit filmpje leer je snel hoe je het moet en zal je er veel plezier van hebben.Phunnel tabakskom

Voor de echte Shisha Pro's is er de Phunnel tabakskop. Deze bijzondere tabakskop biedt het langste rookplezier. De tabak wordt zeer gelijkmatige verhit. Daarnaast blijven de tabakssappen bewaard, waardoor je langer kunt genieten van een intense smaakbeleving. Je kunt de Phunnel gebruiken met droge tabak, natte tabak en steaming stones. Je moet het klaarmaken van de Phunnel even onder de knie krijgen, maar dan zal je er veel plezier van hebben!

Vortex vs Phunnel bowl