Tabakskop maken van een meloen!

Ja ja, zelfs van een halve meloen kun je een tabakskop maken. En het is nog leuk ook! Probeer het eens en proef de sappen van de meloen terugkomen in de smaak van de rook!

meloen waterpijp tabakskop

Wat heb je nodig?

  • Een Galia meloen oftewel een suikermeloen
  • Lekkere tabak naar keuze, Sweet melon tabak van Nakhla bijvoorbeeld
  • Kooltjes en een waterpijp
  • Een kool scherm
  • Een mes


meloen kopje


Stap 1: Het op maat snijden van de meloen. Snij de meloen tot iets over de helft af. Vervolgens gaan we het middelste gedeelte van de meloen uitlepelen. Zorg ervoor dat je niet te diep gaat. Houdt ongeveer 3 centimeter van de bodem van de meloen aan als buffer zone. 

meloen bowl

Stap 2: Maak een gat in de bodem van de meloen. Pak een kurkentrekker of een mesje en maak een rond gat in de bodem. Niet te groot maken anders is het kopje niet meer luchtdicht

meloen uithollen

Stap 3: De Meloen vullen met Waterpijp shisha tabak. Nu stoppen we een lekkere waterpijp tabak smaak erin zoals bijvoorbeeld Nakhla Sweet Melon of Nakhla Mizo watermelon. Houdt je vinger in het gat om te zorgen dat de tabak er niet aan de onderkant uitvalt. De meloen hoeft niet helemaal gevuld te worden. Als je een stuk over laat kan het uitstekende gedeelte van de meloen als een soort windscherm fungeren. 

meloen tabak   

Stap 4: Tabakskop adapter plaatsen

Als je de tabakskop adapter van de waterpijp eraf kunt schroeven doe dit dan en plaats het vervolgens in de onderkant van de meloen. Nu kun je zien of het goed luchtdicht aansluit of dat je het gat te groot of klein gemaakt hebt. Indien verkeerd even bijstellen, het gat iets groter snijden of als het gat te groot is proberen een tweede rubbertjes op de adapter toe te voegen. 
 
Stap 5: Kool aanbrengen

Pak een kool scherm en plaats deze met de bolle kant naar boven, zo blijft er meer ruimte over tussen het kooltje en de tabak. Als de verhitting moeilijk gaat of als je weinig kooltjes gebruikt kun je de bolle kant beter naar beneden doen. 

waterpijp kopje klaarmaken

Stap 6: Tadaa! Je hebt een siervolle Meloen waterpijp opgezet! Je meloenkop is nu klaar en kan op de waterpijp geplaatst worden. Kijk uit met aandrukken! Je kan de meloen gemakkelijk breken en dan zou al het werk voor niets zijn. Vervolgens een kooltje erop leggen, even de waterpijp tabak laten schrikken en roken maar! 

melon hookah  

Een lekkere special! Dit kun je dus eigenlijk met alle ronde fruitsoorten experimenteren. Verwacht niet dat je gelijk de eerste keer een perfecte waterpijp klaargemaakt hebt met deze methode. Het vergt nogal wat experimenten voor je echt succesvol een tabakskopje van fruit gemaakt hebt. In sommige shisha lounges maken ze dit soort kopjes van fruit op de perfecte manier, vraag bij je plaatselijke shisha lounge of ze ook tabakskopjes van fruit hebben! Het effect van het fruit op de tabak is niet radicaal anders maar als je het goed doet kun je wel degelijk invloed van het fruit in de smaak proeven. En bovendien steel je er de show mee! 

Relevante artikelen

Van welk stuk fruit zou jij een how-to willen zien? Laat het ons weten!

← Vorige Volgende →