Gebruik eens een stuk fruit als vervanging voor je tabakskommetje om een extra ervaring en een leuke twist te geven aan jouw waterpijp sessie! Peren, appels, kiwi’s, sinasappels, citroenen en zelfs kleine meloenen kunnen gebruikt worden. Het roken van een waterpijp uit een fruitkopje intensiveert de smaak van de tabak. Het duurt maar een paar minuten om zo’n kommetje te maken!

Fruit shisha

Benodigdheden

  • Het fruit van jouw keuze (appel, peer, kiwi, sinaasappel etc.) 
  • Een scherp mes 
  • Een tandenstoker, naald of iets dergelijks 
  • Aluminiumfolie 
  • Een lepel 

De fruit tabakskop maken in 7 stappen!

Stap 1: Snij ongeveer een kwart af van de top. Snij zo recht mogelijk zodat het vlak afgesneden is. Snij vervolgens een stukje af van de bodem. Ook hier weer zo recht mogelijk afsnijden en niet te veel. Beter te weinig dan te veel!

Stap 2: Gebruik een lepel om het binnenste uit het fruit te schrapen. Haal alle zaden en pulp eruit. Schraap de binnenkant van het fruit zodat het een echte kom wordt. Haal niet alles eruit en zorg ervoor dat je niet door de bodem gaat. De dikte van de rand moet ongeveer 1 tot 1,5 cm dik zijn. Hoe meer vruchtvlees je laat zitten hoe meer extra smaak de waterpijp tabak zal krijgen!

Stap 3: Gebruik een scherp mes om een gat te maken ter grootte van een wijsvinger in de bodem van je fruit tabakskom. 

Stap 4: Vul de kom met waterpijptabak, zorg ervoor dat je je vinger in de bodem stopt zodat er geen tabak in de schacht komt. Gebruik een losse packing methode. Vul vervolgens de fruitkom tot net onder de rand. 

Stap 5: Span aluminiumfolie over je fruitkom en zorg ervoor dat het er strak overheen komt te zitten. Wat de meeste mensen doen is een kolenschaal eronder gebruiken. Zo blijft er genoeg ruimte over tussen het folie en de tabak. 

Stap 6: Gebruik een tandenstoker, naald of iets dergelijks om gaatjes te prikken in de folie. 

Stap 7: Plaats nu de fruit kop op de waterpijp en geniet van de intense smaak! Kijk uit dat je het kopje er niet te hard opzet want dan kan het fruit breken en is alles voor niets geweest.

Tip: Maak een nog intensere smaak door wat sap van jouw fruit keuze in de vaas te doen. 

Bijvoorbeeld: Citroen tabak in een citroen tabakskom met citroen sap in de vaas. Je kan ook proberen een Phunnel bowl te maken van een appel (zie de laatste foto). 

tabakskop maken van een appelfruit tabakskop makenfruitkom appel kopappel phunnel bowl

Relevante artikelen

Van welk stuk fruit zou jij een waterpijp willen maken?