Ja.. elke waterpijp heeft een stang, vaas, waterpijp slang en een tabakskop. Toch zijn er veel verschillende producten die een waterpijp lichter of juist zwaarder laten roken. Zo kan een andere slang of tabakskop al een enorm verschil maken.

oduman n2 waterpijp

Waterpijpen zoals die van Oduman hebben bijvoorbeeld ingebouwde brede stangen welke zorgen voor een betere luchtdoorstroming. Dit in combinatie met een siliconen slang geeft je het gevoel dat het waterpijp roken even gemakkelijk gaat als ademen. De Turkse El Nefes waterpijp staat daarentegen juist bekend om zijn zware hijsen omdat de diameter van de schachten heel klein is. Dit merk gebruikt nauwe stangen wat ervoor zorgt dat je harder moet hijsen. De luchtstroom is hierdoor wel veel geconcentreerder waardoor de smaakbeleving krachtiger wordt!

De volgende producten kan je aanschaffen wanneer je lichter wilt hijsen:

De volgende producten kan je aanschaffen wanneer je zwaarder wilt hijsen:

Meer rook krijgen

oduman ignis 

Het lichter of zwaarder hijsen heeft geen directe invloed op de hoeveelheid rook die je krijgt. De hoeveelheid rook wordt namelijk bepaald door de hoeveelheid water, de diameter van de slang en hoe de tabak wordt verhit. Om langer te kunnen roken kan je een Oduman Ignis Heat Management Tool aanschaffen.

 De voordelen hiervan zijn:

  • Geen as in je tabak
  • Veilig roken zonder de kans dat kolen vallen op tapijt of laminaat
  • Geleidelijke verhitting van je tabak
  • Langer roken
  • Besparen op kolen

Er zijn veel meningen en veel hiervan zijn op basis van persoonlijke voorkeur en ervaring. De een knipt zijn tabak, de ander knijpt het en krijgt hierdoor meer rook, smaak en een langere brandtijd. De simpelste en meest praktische manier is om Herbal tabak te gebruiken of om je tabakskop niet te vol te vullen en het losjes en niet aangedrukt klaar te maken. Hieronder nog een paar voorbeelden die je kan uitproberen.

Ook de volgende zaken kunnen helpen:

  • Pluk de tabak eerst los van elkaar
  • Haal eventuele takjes uit de tabak
  • Mix de tabak eens met een andere smaak
  • Gebruik Herbal Tabak (bv. Mola MixHookah CreamSqueeze etc.)
  • Een ander merk tabak proberen (bekijk hier al onze varianten) 

Aan het einde van de dag is de keuze hoe jij je waterpijp klaarmaakt helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Of je nu van licht of zwaar hijsen houdt, het belangrijkste is dat je geniet van jouw set up en waterpijpsessie.

Wist je dat herbal tabak geen nicotine of teer bevat? Gebruik ze voor meer rook!