Waterpijp tabak layeren

Wat is ''Layering'' ?

Layering is het mixen van tabak op een speciale manier. Op deze manier zullen de smaken in golven veranderen.

Kies het aantal lagen en de smaken waterpijp tabak! Zorg er eerst voor dat je een goede tabakskop gebruikt. Het beste is een diep en groot kopje zoals een MOD (Chinese moderne), MYA kopje of een extra diepe Egyptische tabakskop. Vervolgens kies je de smaken die je wilt gaan gebruiken. Je kan het beste 2 of 3 smaken gebruiken. Bedenk hoeveel lagen je wilt gaan maken. Het eenvoudigst is om 2 lagen te maken, één smaak onderop en één bovenop. Als je kopje groot genoeg is kun je ook 3 lagen maken en misschien zelfs 4!

Layeren!

Nu je de smaken gekozen hebt kan het layeren gaan beginnen!

Beslis nu welke smaak je op welke volgorde wilt gaan gebruiken. Hiervoor is geen standaard volgorde te noemen maar zijn er verschillende manieren om dit te kunnen doen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de sterkste smaak bovenop te doen zoals mint bijvoorbeeld.
Het effect hiervan is dat de sterkere smaak door de onderste tabaklagen heen zal trekken.
Mocht de bovenste laag te sterk worden en de smaak van de tabak te sterk beïnvloeden dan zul je het tegenover gestelde moeten gaan toepassen.

Een andere manier is om de meest natte tabak als bovenste laag te gebruiken. De vloeistof van de tabak druppelt dan over de drogere tabak heen en blijft behouden in het kopje. Sterker nog, de drogere tabak zal als tweede laag een heerlijke smaakmix krijgen omdat het vocht van de bovenste laag doorgetrokken is in de tabak. 

Layeren zal waarschijnlijk de eerste keer niet meteen een succes worden maar hoe vaker je oefent met verschillende smaken / merken hoe beter de ''waves'' zullen worden!

Op onze Mix&Blend pagina kun je onze exclusieve Layer Mixxes lezen. Als je ook een goede mix of layer methode weet laat het ons dan weten!

Relevante artikelen