Waterpijp tabak mixen

Mix & Blend waterpijp tabak

Premium-Hookahs heeft hieronder voor jou de meest exclusieve shisha smaakcombinaties bedacht. Onze combinaties zijn gebaseerd op jarenlange ervaring en het veelvuldig testen van verschillende soorten / merken tabak. Wij maken een onderscheidt tussen Cocktails, Mixxen, en Layer mixxes.

Layering is het mixen van shisha tabak op een speciale manier. Op deze manier zullen de smaken in golven veranderen.
Onze Mixxes zijn verschillende smaken van een bepaald merk die op een bepaalde manier met elkaar gemixd worden. De bedoeling is eigenlijk dat je de Mixxes volledig door elkaar heen mixed. Onze ervaring is dat dit de beste Mixxes zijn om beide soorten shisha tabak volledig door elkaar heen te mixen. Voor layer mixxes raden wij aan om de tabak in de door ons genoemde volgorde aan te brengen. Maar je kunt altijd proberen te experimenteren door shisha smaken toe te voegen, andere merken te gebruiken of om de tabak toch laag voor laag aan te brengen. 

Lees hier meer over Layering van shisha tabak.

 
Cinnamon Roll Vanille in combinatie met kaneel is een veel gebruikte mix en niet alleen in tabak. In taarten en andere zoete hapjes wordt vanille vaak gecombineerd met kaneel. Het zorgt voor een heerlijke zoete smaak! 
Meestal maakt het niet uit welke merken je gebruikt. Aan kaneel tabak komen is vaak al lastig genoeg omdat slechts enkele merken deze smaak verkopen. 
Clints Mix

Als bovenste laag kiezen we hier voor de kersen smaak.
Het is niet de sterkste smaak maar is meestal wel iets sterker dan de vanille tabak. Hierdoor trekt de kersensmaak door de vanille tabak heen en zorgt de tweede laag voor een heerlijke vanille-kersen smaak.

Kies een lekkere vochtige kersentabak zoals Al Fakher Kers. Deze kun je hier bij ons bestellen.

Het vocht zal dan over de tweede laag tabak heen druppelen. 
Onderaan gebruiken we een zeer sterke tabak, namelijk Mint. Een milde Mint smaak is Nakhla Mint. Je kunt ook een sterkere mint kiezen zoals Al Fakher Mint. Hiertussen in zit Layalina mint

De Red Baron Mix drie smaken volledig door elkaar voor een heerlijke smaak ervaring!
We gebruiken hiervoor drie redelijk sterke smaken namelijk Dubbel Appel, Mint en Kaneel.
Dr pepper Gebruik een goede sterke cola smaak zoals bijvoorbeeld Cola van AL Waha of Nakhla Cola
Mix het vervolgens met een zachte pruim of passie vruchten smaak zoals bijvoorbeeld Layalina Passion Fruit

Mix alles goed door elkaar en zorg dat de tabak onder het randje van de tabakskom blijft!
holyday blend De Holyday blend is een gekke smaakmix van drie verschillende smaken. Allereerst hoofdingrediënt pistache tabak. Zorg ervoor dat je een sterke pistache tabak gebruikt. Het liefst één die sterker is dan de mint smaak die je gebruikt. Een sterke pistache smaak is bijvoorbeeld pistache van Nakhla. De pistache en de dubbel appel zullen een sterke overheersende smaak combinatie geven met een vleugje mint als nasmaak. 

 

iced capuccino

Voor de koffie tabak liefhebber hebben wij hier een perfecte koffie cocktail samengesteld. Kies hier voor de Cappuccino tabak van Romman.
Zelf ben ik geen liefhebber van koffie tabak maar de Romman Cappuccino heeft een zeer lekkere aromatische smaak. Mix het vervolgens met wat Nakhla caramel tabak. Deze combinatie geeft de Cappuccino een nog sterkere smaak
Tot slot vullen we de vaas volledig met ice coffee!

orange mocha capuccino Voor de beginnende koffie tabak roker is dit misschien de beste Mixx om te proberen. Mix Frappucino tabak van bijvoorbeeld Al Waha met een willekeurige Orange - sinnasappel tabak. Goed mixen en rook het eventueel met een warme kop frappucino koffie erbij.
peachberry De peachberry mix is een speelse klassieker. Gebruik een goede perzik smaak. Veel perzik smaken smaken niet zoals een echte perzik smaak hoort te zijn. Een erg smaakvolle perzik tabak is bijvoorbeeld Peach van Nakhla of White peach van Social Smoke!
pepsi twist

Starbuzz is één van de beste merken tabak te verkrijgen op de markt. 
Gebruik voor deze cocktail een extra grote tabakskop. Vul het lekker vol met extra veel Starbuzz Bluemist. Omdat Starbuzz Blue mist moeilijk verkrijgbaar is kun je ook Layalina Ocean Mist gebruiken. Deze klaart ook de klus. Zorg ervoor dat de tabak de folie niet aanraakt. 
Vul de helft van de vaas met Pepsi en de andere helft met water. Beter nog is om het water te vervangen voor ijsklonten. Hierdoor kan het koolzuur de smaak niet teveel beïnvloeden. 

strawberry chocolate cake De Strawberry Choco Cake layer mixx is een veelgebruikte mix in Amerika.
De bedoeling is dat elke laag tabak in golven komt. 

Dit kun je bereiken door niet te overheersende smaken te gebruiken.
Alle smaken moeten in balans zijn voor de perfecte layer mixx! 

Gebruik onderstaande smaken om deze layer mixx te kunnen maken:

Nakhla Aardbei / Al Fakher Aardbei / Layalina Aardbei
Al Fakher Chocolate
 
power puff Deze Power Puff komt het beste tot uiting als hiervoor ongewassen tabak voor gebruikt wordt zoals Nakhla bijvoorbeeld. Ongewassen tabak zorgt voor een ''buzz'' effect wat sommige waterpijp rokers als prettig en andere als onprettig ervaren. Gebruik de perzik smaak in ieder geval van Nakhla. De granaatappel kun je van Al Fakher gebruiken maar het liefst van een ongewassen tabaksoort. Je kunt hem ook maken met Layalina Passionfruit voor een smaakvoller uiteinde. 
strawberry lemon margarita De strawberry lemon margarita is een heerlijke cocktail waarin de frisse zure smaak van citroen goed contrasteert met de zoete smaak van aardbei. Hoe je een Margarita cocktail mixdrank maakt gaan wij hier niet uitleggen. 

De helft van de vaas vul je dus op met Margarita en de andere helft met water of ijsklonten. Vervolgens zorg je ervoor dat je meer aardbei gebruikt dan citroen tabak. Citroen is namelijk een overheersende smaak en teveel citroen zorgt ervoor dat de aardbei tabak en de margarita in de vaas niet meer goed te proeven zijn.
triple appel Deze is voor de echte appeltabak liefhebber. En daar zijn er veel van!
Het gaat hier vooral om de inhoud van de vaas. Vul de vaas driekwart met appelsap zonder prik en de rest met water of ijsklontjes. Zorg ervoor dat je een lekkere appel-tabak uitkiest, sommige merken appel tabak geven een sterke anijs/drop smaak. Sommige mensen houden daar juist van maar voor deze cocktail mix is het belangrijk om echt een goede appel smaak te gebruiken. Een lekkere pure appel tabak is bijvoorbeeld ''Simply Apple'' van Social Smoke of Nakhla Dubbel Appel (alhoewel sommige waterpijp rokers de Nakhla DA nog wel eens als drop-achtig ervaren). Al Fakher appel smaakt meer naar anijs dan appel. Je kunt er ook voor kiezen om te experimenteren met bijvoorbeeld verschillende soorten appel-tabak door elkaar heen te mixen.