Waterpijp Weekly

 1. Wat is een waterpijp, hookah of shisha?

  Wat is een waterpijp, hookah of shisha?

  Een aantal van de meest voorkomende vragen die we hier bij Premium Hookahs krijgen zijn 'wat is een waterpijp?' of 'wat zit er in een waterpijp?' en 'wat kun je ermee?'. Een waterpijp heeft allereerst veel verschillende benamingen afkomstig van over heel de wereld! De meest bekende benamingen zijn hookah en shisha, daarnaast wordt de waterpijp ook wel nargileh(narghile) of ghaliyan genoemd. In dit blog nemen we je mee in de wondere wereld van het waterpijp roken en vertellen we je precies wat een waterpijp, hookah of shisha is en wat je er zoal mee kunt. Met deze kennis zal je gemakkelijker een goede keuze kunnen maken uit ons ruime en kwalitatieve assortiment aan waterpijpen, aanverwante artikelen zoals

  Lees meer »
 2. Top 6 must have Waterpijp producten!

  Je bent eruit: je wilt een waterpijp. Maar wat heb je eigenlijk nodig voor die heerlijke waterpijp beleving? Premium-Hookahs heeft voor jou een top 6 van must haves waterpijp producten samengesteld op basis van populariteitverkoop en de beste prijs/kwaliteitverhouding. Wanneer je deze zes producten bestelt in onze webshop kun je meteen genieten van een ontspannende rooksessie!

  shisha roken

  Lees meer »
 3. Heat Management

  Een veel voorkomend probleem bij het opzetten van een waterpijp is de manier van verhitten. Vaak zie je door de bomen het bos niet meer: Welke kooltjes moet ik gebruiken met één vel folie, twee vellen of misschien een kolen scherm? Moeten mijn vellen folie van een bepaalde kwaliteit zijn of gebruik ik gewoon folie van de supermarkt? Moet ik het kooltje tijdens het roken telkens verschuiven of moet ik hem gewoon in het midden laten liggen? Kortom hoe zorg ik ervoor dat het kooltje er niet voor zorgt dat de smaak doorbrand en m’n waterpijpsessie naar kool smaakt. Het antwoord hierop hangt af van vele factoren en is daarnaast ook afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

  -

  Lees meer »
 4. Tabakskommetjes - Hulp bij het kiezen van de juiste tabakskom!

  De tabakskom vormt het kloppende hart van je waterpijp (shisha). Hierin leg jij je favoriete smaak die je vervolgens verwarmt met gloeiende kooltes. Het aroma van je waterpijp tabak zal zich dan een weg banen door de waterpijp naar de vaas om vervolgens door jou te worden ingeademd en geproefd. Iedere tabakskop zorgt voor een nieuwe beleving. Wij gaan je helpen om de juiste keuze te maken.

  phunnel tabakskoppen

  Lees meer »
 5. Waterpijp slang schoonmaken

  Voordat je begint met het schoonmaken van jouw slang moet je weten of het wel schoon te maken is. Vele slangen hebben een metalen spiraal die binnen in de slang loopt. Als hier water bij komt kan deze gaan roesten en uiteindelijk zorgt dit voor stukjes stof en roest in de slang, moeilijker rook inhaleren door de slang en uiteindelijk zal de slang zelfs uit elkaar kunnen gaan vallen.

  shisha schoonmaken

  Lees meer »
 6. De voor- en nadelen van Easy Light kooltjes

  Easy light kolen zijn de meest gebruikte en verkochte soorten kooltjes op de waterpijp markt. Het voordeel van deze kolen is dat ze relatief goedkoop zijn, snel ontvlammen en altijd perfect op maat zijn. Hierdoor zijn easy light kooltjes ideaal op het moment dat je snel aan de slag wilt gaan en geen zin hebt om lang te wachten voor het kooltje ontbrand is. Easy light kolen hebben echter ook een nadeel. De stoffen die ervoor zorgen dat het kooltje zich sneller ontvlamt dan normaal zijn chemisch en kunnen een nare bijsmaak geven aan de tabak. Zorg er daarom altijd voor dat je het kooltje pas gaat gebruiken op het moment dat hij volledig ontvlamt is! Als het kooltje rood gloeit of een witte aslaag heeft is het kooltje klaar voor gebruik!

  Lees meer »
 7. Verschil tussen traditionele rookkamer en een universele rookkamer

  De onderkant van de stang dat op de bovenkant van de vaas vast zit is de rook kamer. In een ‘’common’’ (universele) rook kamer is dit gedeelte hol van binnen. Aan deze holle binnenkant zitten de slang poort(en) en ventilatie poort vast. Sommige waterpijpen hebben een plaat vast gelast aan de onderkant van de rookkamer. Vervolgens zijn er gaten geboord onder elke slangpoort en onder de ventilatiepoort. De common chamber fungeert als het ware als een soort bufferzone.

  rookkamers waterpijp

  Lees meer »
 8. Easylightkool vs natuurkool

  Voor sommige waterpijprokers is dit een gemakkelijke vraag, maar het antwoord is niet zo eenvoudig voor de startende waterpijp roker en bovendien erg afhankelijk van je persoonlijke smaak. Er zijn bij het maken van je keuze verschillende zaken om rekening mee te houden, zoals of je liever een snel of langzaam ontbrandend kooltje hebt, hoe gemakkelijk je het jezelf wil maken, het al dan niet aanwezig zijn van chemicaliën in kooltjes, hoe lang het kooltje blijft branden etcetera.

  waterpijp tabakskop

  Lees meer »
 9. El Nefes

  Maak kennis met deze traditioneel Ottomaanse stijl waterpijpen. El Nefes waterpijpen worden met de hand gemaakt onder de hoogste kwaliteitsstandaarden en staan wereldwijd bekend als één van de beste kwaliteit waterpijpen verkrijgbaar. Deze van oorsprong Turkse waterpijpen worden al eeuwenlang op dezelfde manier met de hand gemaakt van koper. Deze extra zware duurzame waterpijpen bevatten zeer gedetailleerde patronen en etsen, en zijn zeer geliefd onder verzamelaars. Turkse waterpijpen zijn erg schaars en staan bekend om een zachte maar soepele airflow

  el nefes waterpijpen

  Lees meer »
 10. Farida waterpijpen

  Exclusief bij Premium-Hookahs: De 'top of the line' Egyptische Farida-waterpijpen! Farida is het Arabische woord voor 'uniek'. Uniek is dan ook precies de juiste term om deze exclusieve waterpijpen van topkwaliteit te omschrijven!

  waterpijp roker

  Lees meer »
Posts loader